Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Luottojen yhdistäminen

Luottojen yhdistäminen

Kulutusluottojen yhdistäminen

Onko sinulla useita pienempiä lainoja, joita kaikkia lyhennät kuukausittain? Siinä tapauksessa kannattaa harkita lainojen yhdistämistä.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että otat yhden lainan, joka kattaa kaikki vanhat lainasi. Tämän jälkeen maksat vain yhtä lainaa.

Kun yhdistät lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi, tulet säästämään lainakuluissa jopa satoja euroja aikaisempien lainojesi suuruudesta riippuen. Säästät rahan lisäksi myös aikaa ja vaivaa, sillä useiden eri eräpäivien sijasta sinun tarvitsee muistaa vain yksi. Samalla myös maksuhäiriöiden riski pienenee.

Paras palvelu yhdistää luotot: Suomen Yhdistelylaina

Miten kulutusluottojen yhdistäminen tapahtuu?

Kulutusluottojen yhdistäminen onnistuu helposti, sillä nykyään useilla lainafirmoilla on tarjolla juuri tähän tarkoitukseen soveltuvia yhdistelylainoja.

Varsinainen yhdistelylaina eli nimenomaan lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina poikkeaa tavallisista kulutusluotoista siten, että lainaa otettaessa varat ohjataan suoraan aikaisempien lainojen maksamiseen.

Kulutusluottojen yhdistämisen voi kuitenkin hoitaa myös itse tavallisella kulutusluotolla tai muulla lainalla. Tällöin lainojen yhdistäminen tapahtuu yksinkertaisesti maksamalla vanhat lainat pois yhden lainan avulla. Monen lainan yhdistäminen kannattaa yleensä aina, olipa kyseessä kumpi menetelmä hyvänsä.

Lainojen yhdistäminen ei kuitenkaan ole automaattinen oikotie onneen. Lainat yhdistämällä voi säästää isoja summia, mutta joka tilanteessa uuden lainan ottaminen ei ole järkevää.

Lyhytesittely: Suomen Yhdistelylaina

Suomen Yhdistelylaina pähkinänkuoressa:

  • Yhdistelylainoihin erikoistunut kilpailutuspalvelu
  • Lainaa jopa 60 000 euroa
  • Laina-aika 1–20 vuotta
  • Nimelliskorko 4,16–20 %
  • Väljät ehdot hakijoille
Kuva Suomen Yhdistelylainan hakulomakkeesta

Suomen Yhdistelylaina on lainojen kilpailutuspalvelu, joka välittää nimenomaan lainojen yhdistämiseen tarkoitettuja luottoja. Jos sinulla on useita pieniä lainoja maksettavanasi ja etsit niiden yhdistelyyn soveltuvaa edullista lainaa, kannattaa kilpailutuksessa käyttää Suomen Yhdistelylainan ilmaista palvelua.

Suomen Yhdistelylainan kautta voi saada yhdistelylainaa aina 60 000 euroon asti. Lainan korko määräytyy aina henkilökohtaisesti hakijan tietojen ja tilanteen perusteella, mutta nimelliskorot ovat Suomen lakien mukaisesti korkeintaan 20 prosenttia.

Useimmiten lainaa kuitenkin saa paljon tätä halvemmalla, sillä korot lähtevät 4,16 prosentista. Lisäksi yhdistelylainoista voidaan periä muita lainakustannuksia maksimissaan 150 euroa vuodessa.

Useimmiten isompia lainoja myönnetään vain hieman vanhemmille – esimerkiksi yli 21-vuotiaille tai jopa vain yli 25-vuotiaille hakijoille. Suomen Yhdistelylaina hyväksyy kuitenkin hakijoiksi kaikki 18 vuotta täyttäneet, Suomessa vakituisesi asuvat ihmiset, kunhan hakijan luottotiedot ovat vain kunnossa.

Eri lainayhtiöt käyttävät erilaisia perusteita määritellessään asiakkaidensa luottokelpoisuuden. Ei siis ole järkevää ottaa yhdistelylainaa ensimmäisestä vastaantulevasta paikasta, sillä seuraavassa lainan voi saada paljon halvemmalla.

Lainojen kilpailutus Suomen Yhdistelylainan kautta on täysin ilmaista, eikä se sido hakijaa. Voit rauhassa kilpailuttaa yhdistelylainat haluamallesi summalle ja laina-ajalle, ja halutessasi myös jättää koko leikin sikseen milloin tahansa ilman seuraamuksia.


Milloin kulutusluottojen yhdistäminen kannattaa?

Useimmiten lainojen yhdistäminen kannattaa silloin, kun lainoja on vähintään kolme kappaletta. Lainojen yhdistely muuttuu sitä kannattavammaksi, mitä enemmän lainoja on – etenkin, jos kyseessä ovat pienet, alle tuhannen euron lainat.

Voit yhdistää kaikki lainat yhdeksi lainaksi, olipa kyseessä sitten pikavippi, kulutusluotto, osamaksu tai luottokorttivelka. Jos lainoja on lukuisia, oman talouden hallinta helpottuu oleellisesti yhdistämällä lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Lainojen yhdistämisen jälkeen maksat vain yhtä lainaa kerran kuukaudessa tapahtuvalla lyhennyksellä. Siitä koituu monia etuja:

  • Monen lainan yhdistäminen pienentää tilinhoito- ja laskutuskuluja eli selvää rahaa
  • Kun yhdistä lainat, on uuden lainan todellinen vuosikorko pienempi kuin vanhojen lainojen
  • Lainojen yhdistäminen voi säästää myös luottotietosi, sillä vain yhden lainan eräpäivä on helpompi muistaa
  • Yhdistämällä lainat yhdeksi lainaksi on mahdollista saada lainalle huomattavasti pidempi laina-aika.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa siis käytännössä lukuisia helpotuksia vanhojen lainojen maksamiseen verrattuna. Lainojen yhdistämiseen yhdeksi suuremmaksi lainaksi ei vaadita suuria ponnistuksia, sillä lainahakemus valmistuu muutamassa minuutissa.

Kuinka paljon yhdistelylainaa voi hakea?

Yhdistelylainaa voi saada jopa 60 000 euroon asti. Yhdistelylainan voit saada myönteisen päätöksen jälkeen tilille jo muutamassa minuutissa.

Jos sinua kiinnostaa lainojen yhdistäminen, täytä hakemus ja yhdistä vanhat lainat saman päivän aikana. Tämän jälkeen huolehdit vain yhdestä lainasta.

Yhdistä luotot yhdeksi lainaksi ja säästä

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa yleensä automaattisesti pienempiä kuluja. Voit säästää koroissa ja muissa kuluissa isoja summia, mutta se edellyttää, että hankit yhdistelylainan huolellisesti ja muistat kilpailuttaa lainayhtiöt ja niiden tarjoamat yhdistelylainat.

Jos vanhojen lainojen ottamisesta on jo ehtinyt kulua tovi, ovat korot ja kulut todennäköisesti suurempia kuin nykyisissä lainoissa.

Viimeaikaiset lainsäädännölliset muutokset ovat tuoneet lainojen hintoja alas, joten voit saada uuden lainan huomattavasti vanhojen lainojen hintaa halvemmalla.

Yhdistelylainaa ei aina saa

Lainojen yhdistäminen voi kuitenkin osoittautua mahdottomaksi, jos esimerkiksi tulosi ovat viime aikoina pudonneet tai taloudellinen tilanteesi on muuten huonontunut.

Tällaisessa tapauksessa voi olla turhaa yrittää yhdistää lainasi, sillä joko et saa tarpeeksi suurta lainaa tai sitä tarjotaan huonoilla ehdoilla. Voit esimerkiksi yhdistää lainat vain 10 000 euroon asti, vaikka tarvitsisit yhdistelylainan 40 000 euroon saakka.

Ei kuitenkaan kannata heittää kirvestä kaivoon, vaikka lainojen yhdistämisellä näyttäisi olevan esteitä. Yhdistelylainaa voi hakea kuka tahansa, eikä hakemuksen tekeminen sido sinua mihinkään.

Yhdistä lainasi vain, jos uuden lainan todellinen vuosikorko ja laina-aika ovat oleellisesti vanhoja paremmat.

Kuka voi hakea lainojen yhdistämistä?

Lainojen yhdistämiseen tarkoitettua luottoa voi hakea, jos täyttää yleiset lainojen myöntämiseen tarkoitetut kriteerit.

Voit hakea lainojen yhdistämistä, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on säännölliset kuukausitulot (myös eläke ja muut etuudet soveltuvat, kunhan ne ovat tarpeeksi suuret).

On myös oleellista, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Puutteellisilla luottotiedoilla on käytännössä mahdotonta hakea lainojen yhdistämistä.

Eri lainafirmat soveltavat erilaisia kriteerejä, kun ne arvioivat lainanhakijoiden riskitasoa.

Voit saada siis lainojen yhdistämiseen tarkoitettua lainaa helposti yhdeltä lainantarjoajalta ja toiselta et välttämättä mitään.

Vain yksi laina monen sijasta helpottaa kuitenkin elämää huomattavasti, joten vanhat lainat kannattaa yrittää maksaa pois vain yhden lainan avulla. Siis, täytä hakemus ja katso, miten lainojen yhdistäminen onnistuisi.

Lainat yhdistämällä voit maksaa pois kaikki vanhat lainasi

Voit yhdistää lainasi vaikka tänään. Luottojen yhdistäminen voi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi silloin, kun haluat ottaa uutta lainaa.

Tällainen tilanne ilmenee yleensä suurten hankintojen yhteydessä – oletko esimerkiksi tekemässä remonttia tai ostamassa autoa?

Jos sinulla on vielä vanhojen lainojen kuukausimaksuja jäljellä, kannattaa yhdistää lainat sen sijaan, että ottaisit vielä yhden uuden lainan entisten päälle.

Lainojen yhdistämistä kannattaa miettiä tovi, sillä on tärkeää, että otat mukaan kaikki vanhat lainat. Kun maksat vain yhtä lainaa, näet oman talouden kokonaiskuvan paljon helpommin ja säästät selvää rahaa.

Yhdistä lainasi – vain yksi luotto on aina helpompi kuin kirjava lainakokoelma

Ennen lainojen yhdistämistä on tärkeää koota yhteen joka ikinen vanha laina. Voit yhdistää lainat, jotka mahtuvat uuden lainan kokonaissumman alle: pikaluotot, osamaksut, luottokorttiostokset ja niin edelleen.

Lainat yhdistämällä saat muutamassa minuutissa vanhat lainasi maksettua, ja uusi yhdistelylainan korko voi tuoda sinulle suuret säästöt. Voit myös huokaista helpotuksesta ajankäytön ja monen lainan mukanaan tuomien riskien osalta. Lainat siis kannattaa yhdistää aina, kun se on mahdollista.

Valitse edullisin yhdistelylaina järkevällä maksuajalla

Lainojen yhdistäminen voi tuoda paljon etuja, mutta lainan valinnassa on tärkeää käyttää tervettä maalaisjärkeä.

Yhdistelylaina kannattaa aina kilpailuttaa. Eri lainayhtiöt antava lainoja erilaisilla koroilla ja kuluilla, joten kaikki lainat eivät ole samanlaisia. Voit yhdistää lainat monella eri tavalla, ja lisäksi myös hankkia lisärahoitusta johonkin uuteen kohteeseen.

Uuden lainan kuukausierä kannattaa mitoittaa juuri omiin tuloihisi sopivaksi. Laske käytössäsi oleva maksuvara ynnäämällä yhteen kaikki kiinteät menosi ja vähentämällä ne sen jälkeen kuukausittain käytössä olevista tuloistasi. Käytä laskin.fi:n ilmaisia laskureita apunasi.

Kun tämä on tehty, voit saada paremman käsityksen rahamäärästä, jonka lainojen yhdistäminen voi säästää sinulle joka kuukausi.

Laske sopiva laina-aika tarkasti

Älä mitoita kuukausittaista lainanlyhennystä liian suureksi, vaikka haluaisitkin, että uuden lainan laina-aika olisi mahdollisimman lyhyt.

Hieman pidempi laina-aika tuo sinulle liikkumavaraa yllättävien menojen varalta. Lisäksi kun maksettavana on vain yksi laina, voit myös alkaa säästää rahaa erilliselle tilille tai aloittaa sijoittamisen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja luottojen yhdistäminen -kokemuksia

Millä lainafirmalla tai pankilla on matalin yhdistelylainan korko?

Tämä riippuu täysin lainanhakijasta. Jokainen lainayhtiö arvottaa lainanhakijat eri tavalla, joten yhdistelylainan todellinen vuosikorko voi vaihdella eri firmojen ja saman hakijan kohdalla paljonkin.

Miten toimin, jos haluan yhdistää lainat?

Täytä hakemus ja hae yhdistelylainaa. Yhdistelylainan todellinen vuosikorko on yleensä aina parempi, sillä se otetaan isommalle summalle ja siinä on pidempi laina-aika. Hakemuksen tekeminen ei sido sinua mihinkään, eli voit myös peruuttaa prosessin milloin tahansa.

Kuinka nopeasti lainojen yhdistäminen onnistuu?

Voit yhdistää lainat vaikka saman päivän aikana. Lainojen yhdistäminen onnistuu parhaimmillaan hyvinkin nopeasti, etenkin, jos summat eivät ole monia kymmeniä tuhansia.