Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Rahalaitos

Rahalaitos

  • Lainasummat: 500 - 70 000 €
  • Korko: 4.99  - 20.00
  • Laina-aika: 1 - 15v
  • Ikävaatimus: 20v
Rahalaitos lyhyesti

Rahalaitos on TV:stä tuttu suomalainen kulutusluottojen kilpailutuspalvelu. Rahalaitoksen kautta voi hakea lainaa jopa 70 000 euroon saakka, ja hakijalle kilpailutetaan edullisin kulutusluotto 25 eri lainafirman valikoimista. Kilpailutus on ilmainen eikä sido hakijaa.

Rahalaitoksen kulutusluotot

Rahalaitos kilpailuttaa kulutusluotot hakijan puolesta, eli se ei itse ole lainaa myöntävä taho. Hakija saa yhden hakemuksen avulla kilpailutettua 25 eri lainayhtiötä.

Rahalaitoksen kautta voi hakea poikkeuksellisen suurta kulutusluottoa – lainoja myönnetään jopa 70 000 euroon asti. Näin suuren kulutusluoton saaminen vaatii kuitenkin jo todella isoja tuloja ja hyvää taloudellista tilannetta. Pienin mahdollinen Rahalaitoksen kautta kilpailutettava kulutusluotto on 500 euroa.

Rahalaitoksen kautta voi hakea kulutusluottoa myös yhteishakijan kanssa. Yhteishakija tai rinnakkaishakija helpottaa lainan saamista oleellisesti, sillä lainassa on tällöin kaksi vastuuhenkilöä. Tämä pienentää lainanantajan ottamaa riskiä, joten kulutusluoton saa tällöin huomattavasti pienemmällä korolla.

Mikäli hakijalla on paljon vanhoja, pienempiä kulutusluottoja tai pikalainoja, voi niihin hakea yhdistelylainaa Rahalaitoksen kautta. Edullisella yhdistelylainalla voi maksaa pois myös vanhoja osamaksuja ja luottokorttivelkoja.

Rahalaitoksen kautta otetut kulutusluotot ovat joustavia. Kulutusluoton voi hakea sille summalle ja takaisinmaksuajalle mikä juuri itselle sopii, ja lisäksi lainan voi aina maksaa pois etuajassa tai sitä voi lyhentää ekstrasummilla kokonaiskustannuksissa säästääkseen.

Rahalaitoksen kulutusluoton hakeminen

Kulutusluottojen kilpailutus on Rahalaitoksen kautta erittäin nopeaa ja vaivatonta. Hakemuksen täyttö aloitetaan määrittelemällä sopiva lainasumma ja laina-aika. Lainasumman saa määriteltyä sadan euron portaissa, eli lainaa voi ottaa juuri tarvitsemansa määrän.

Nämä tiedot syöttämällä saa näkyviin lainan arvioidun kuukausierän. Kannattaa muistaa, että kyseessä on vain arvio – lopullinen korko kun määritellään vasta henkilökohtaisessa lainatarjouksessa.

Kun ensimmäinen vaihe on tehty, pääsee hakemusta täyttämään omilla henkilötiedoilla. Hakemukseen vaaditaan myös tietoja tuloista ja perhesuhteista sekä asumismuodosta.

Hakemus kannattaa aina täyttää huolellisesti. Jos hakemuksessa on pieniäkin virheitä, saattaa lopputuloksena olla kielteinen lainapäätös. Rahalaitoksen kanssa yhteistyötä tekevät rahoittajat tarkistavat myös aina automaattisesti hakijoiden luottotiedot.

Hakemuksen täytettyään hakija saa ensimmäiset henkilökohtaiset lainatarjoukset jo minuutin sisällä. Kannattaa kuitenkin odottaa kärsivällisesti useampien lainatarjousten saapumista, jotta valikoimasta saa mahdollisimman kattavan.

Kun vastaan tulee tarpeeksi hyvä lainatarjous, pääsee sen hyväksymään saman tien. Tämän jälkeen rahat voivat olla tilillä jo vartin sisällä. Rahojen saapuminen riippuu kuitenkin kulutusluoton suuruudesta ja omasta pankista. Isoissa lainoissa lainafirmat vaativat yleensä lisädokumentteja esimerkiksi tulojen koosta, mikä voi hidastaa lainan saapumista tilille.

Rahalaitoksen kulutusluoton korko ja lainakulut

Rahalaitoksen kautta hankitulle kulutusluotolle saa parhaimmillaan hyvin alhaisen koron, sillä nimelliset vuosikorot vaihtelevat välillä 4,5 – 20 prosenttia. 

Todellinen vuosikorko on kuitenkin aina hieman isompi, sillä siihen lasketaan mukaan muut lainakustannukset. Näitä kustannuksia voivat olla esimerkiksi kuukausimaksu ja lainan avausmaksu.

Lainatarjouksesta löytyvä korko määräytyy aina henkilökohtaisesti lainahakemuksen tekijän tulojen ja taloudellisen tilanteen perusteella. Eri lainafirmat määrittelevät hakijan maksukyvyn hieman eri tavoin, ja tästä johtuen sama hakija voi saada eri lainayhtiöiltä hyvinkin erilaisia tarjouksia. Tästä syystä lainan kilpailuttaminen on kannattavaa. Jos lainan ottaa suoraan ensimmäiseltä eteen tulevalta lainayhtiöltä, saattaa päätyä maksamaan lainastaan liikaa.

Ehdot hakijoille

Rahalaitoksen kautta voi hakea lainaa, mikäli hakijalla on säännölliset palkka- tai eläketulot sekä puhtaat luottotiedot.

Hakijan tulee olla iältään vähintään 20-vuotias ja korkeintaan 79-vuotias. Lisäksi hakijan täytyy asua vakituisesti Suomessa ja omata pankkitili suomalaisessa pankissa.

Asiakaspalvelu

Rahalaitoksen asiakaspalvelu on avoinna maanantaista torstaihin kello 8.30 – 16.00 ja perjantaisin kello 8.30 – 15.00. Yhteyttä saa chatin ja puhelimen kautta, ja asiakaspalveluun voi myös lähettää sähköpostia.

Lainaa: 500 - 70 000 €