Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Etua.fi

Etua.fi

  • Lainasummat: 500 - 60 000 €
  • Korko: 4.68  - 20.00
  • Laina-aika: Jopa 18 vuotta
  • Ikävaatimus: 18v
Etua.fi lyhyesti

Etua-palvelun kautta voi kilpailuttaa erilaisia kulutusluottoja 60 000 euroon saakka. Yhden hakemuksen avulla voi saada jopa kymmeniä lainatarjouksia, joista hakija voi valita edullisimman vaihtoehdon. Etua on Suomen pisimpään toiminut lainavertailupalvelu.

Etua.fi-kulutusluotot

Etua.fi on palvelu, jonka avulla saa vertailtua kymmeniä eri kulutusluottoja. Hakija voi kertoa lainatarpeensa yhdellä hakemuksella, minkä jälkeen Etua etsii juuri tällaiseen tarpeeseen soveltuvat lainayhtiöt ja lainatuotteet. 

Etua välittää 500 – 60 000 euron suuruisia lainoja. Pisin maksuaika Etuan välittämissä lainoissa on 18 vuotta ja lyhin 1 vuosi.

Laina-ajan pituus kannattaa määritellä tarkasti juuri sopivaksi, sillä se vaikuttaa suoraan kuukausittain maksettavan lainalyhennyksen määrään. Mikäli laina-ajan määrittelee liian lyhyeksi, saattaa kuukausierä muuttua liian raskaaksi yllättävien menoerien ilmaantuessa.

Jos laina-aika on taas liian pitkä, tulee lainanlyhennysten ohessa maksaneeksi liikaa korkoja ja muita lainakuluja. Lainan määrän ja laina-ajan vaikutusta kuukausierään voi kokeilla Etua-palvelun lainalaskurin avulla.

Kulutusluoton voi hakea moneen eri tarkoitukseen, esimerkiksi remonttia, kodin sisustusta, autoa tai vaikkapa terveydellistä operaatiota varten. Koska Etua.fi välittää vakuudettomia lainoja, ei kulutusluoton tarvetta tarvitse sen kummemmin perustella.

Etua.fi-palvelun kulutusluoton hakeminen

Kun lainan määrä ja haluttu laina-ajan pituus ovat tiedossa, voi hakemuksen tekeminen alkaa. Pääset Etua-palvelun hakemuslomakkeeseen suoraan tältä sivulta löytyvän linkin kautta.

Hakemuksen ensimmäisessä vaiheessa täytetään perustiedot, kuten nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Tämän jälkeen siirrytään täyttämään tarkempia tietoja. 

Luotonantajat haluavat tietää hakijan tulotiedot sekä tiedot suurimmista menoeristä, sillä jokaiselle hakijalle tehdään henkilökohtainen lainatarjous. Mitä parempi ja vakaampi taloudellinen tilanne, sitä paremmilla ehdoilla lainaa tulee saamaan.

Etua ei pyydä lainanhakijoilta liitteitä lainahakemukseen. Tämä voi kuitenkin tapahtua myöhemmin lainatarjouksen hyväksymisen yhteydessä. Luoton myöntävä lainayhtiö voi esimerkiksi pyytää hakijalta todistusta tuloista tai verotuksesta.

Etua.fi-palvelun kautta voi hakea lainaa joko yksin tai yhdessä toisen hakijan kanssa. Yhteis- eli rinnakkaishakija parantaa oleellisesti mahdollisuuksia edullisen kulutusluoton saamiseen. Sama pätee, jos ollaan hakemassa keskimääräistä suurempaa kulutusluottoa.

Lainahakemuksen teko Etuan sivuilla kestää pari minuuttia, ja se lähtee automaattisesti yli 20 eri lainafirmalle. Paluupostissa saadut lainatarjoukset voi sen jälkeen vertailla rauhassa keskenään ja valita joukosta paras. Lainanhakuprosessin voi myös keskeyttää milloin tahansa ilman seuraamuksia (ennen lainasopimuksen allekirjoittamista).

Etua.fi:n kulutusluoton korko ja lainakulut

Etua-palvelun kautta hankitun kulutusluoton korko määräytyy hakijakohtaisesti. Pienin mahdollinen nimelliskorko on Etuan yhteyistyöfirmoilla 4,68 % ja suurin 20 %.

Nimelliskoron lisäksi lainasta voidaan periä kulukorvauksia. Ne voivat lain mukaan olla maksimissaan 150 euroa/vuosi.

Koron ja kulukorvausten yhteissumma on kulutusluoton todellinen vuosikorko. Suurissa lainoissa nimellinen ja todellinen vuosikorko eivät yleensä poikkea toisistaan kovinkaan paljoa, mutta pienissä lainoissa 150 euron vuotuinen kulukorvaus voi nostaa todellista vuosikorkoa suuresti. Asiaan kannattaa siis kiinnittää huomiota.

Ehdot hakijoille

Etua.fi myöntää lainaa hakijalle, joka

  • on yli 18-vuotias
  • asuu Suomessa vakituisesti
  • ansaitsee kuukaudessa vähintään 850 euroa ennen veroja
  • ei omaa maksuhäiriömerkintää

Eri lainayhtiöt tekevät asiakkaiden riskikartoituksen eri kriteereitä painottaen. Kaikki lainafirmat eivät esimerkiksi anna lainaa alle 20-vuotiaille hakijoille. Etua.fi-palvelua käyttämällä lainanhakija kuitenkin näkee helposti yhdellä hakemuksella, mikä lainafirma suosii juuri hänenlaistaan henkilöä.

Asiakaspalvelu

Etua.fi:n asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 9 – 16. Yhteyttä saa chatin ja puhelimen kautta, ja asiakaspalveluun voi myös lähettää sähköpostia. Etua palvelee vain lainanhakijoita, eli lainan ottamisen jälkeen asiat hoidetaan suoraan lainayhtiön kanssa.

Lainaa: 500 - 60 000 €