Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Bank Norwegian

Bank Norwegian

  • Lainasummat: 1000 - 60 000 €
  • Korko: 6.99  - 19.99
  • Laina-aika: 1-15 vuotta
  • Ikävaatimus: 23v
Bank Norwegian lyhyesti

Bank Norwegian on norjalainen pankki, joka kuuluu samaan konserniin lentoyhtiö Norwegianin kanssa. Bank Norwegian aloitti toimintansa vuonna 2007, ja alun perin ideana oli tarjota Norwegianin asiakkaille lentoyhtiön kanta-asiakaspisteisiin kytketty luottokortti. Sittemmin sen toiminta on laajentunut myös kulutusluottoihin ja muihin pankkipalveluihin.

Bank Norwegian on täysin digitaalinen pankki. Koska Bank Norwegian ei ylläpidä perinteisten kivijalkapankkien lailla kalliita toimitiloja, on sen mahdollista pitää hintansa kilpailukykyisinä. Bank Norwegian tarjoaa edullisten kulutusluottojen lisäksi myös säästötiliä, jonka korkotaso on hieman perinteisiä pankkeja parempi.

Bank Norwegianin kulutusluotot

Bank Norwegianilta voi saada vakuudetonta lainaa 1 000 – 60 000 euroa. Lainan takaisinmaksuajaksi voit valita 1 – 15 vuotta.

Vakuudeton kulutusluotto myönnetään joko yksittäiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti tai kahdelle hakijalle yhdessä. Jos haet lainaa yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa, voit saada lainan paremmilla ehdoilla. Lainan lopullinen korko lasketaan aina hakijan taloudellisen tilanteen mukaan. Suurin todellinen vuosikorko on 30,42 prosenttia.

Kulutusluoton hakeminen on helppoa. Voit tehdä hakemuksen suoraan verkossa, ja määritellä itse haluamasi lainasumman sekä takaisinmaksuajan. Tämän jälkeen saat Bank Norwegianilta räätälöidyn lainatarjouksen.

Jos lainatarjous on mielestäsi hyvä, voit allekirjoittaa lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla. Rahat saapuvat tämän jälkeen tilillesi nopeasti, 1-2 päivän sisällä.

Jos sinulla on aikaisempia pikavippejä tai muita kulutusluottoja, voit yhdistää ne Bank Norwegianilta hankkimasi yhdistelylainan avulla.

Bank Norwegianin luottokortti

Bank Norwegianin luottokortilla tienaat CashPoint-pisteitä kaikista kortilla tehdyistä ostoksista. CashPoint on Norwegian-lentoyhtiön etuohjelmaan kuuluva ”valuutta”, ja voit ostaa CashPoint-pisteillä Norwegianin lentolippuja.

CashPoint-pisteet kertyvät seuraavalla kaavalla:

  • 1 % CashPoint-pisteitä korttiostoksista 10 000 euroon asti per vuosi
  • 0,5 % CashPoint-pisteitä 10 000 euron rajan ylittymisen jälkeen
  • 4 % Norwegianin LowFare-lentolipuista
  • 10 % CashPoints-pisteitä Norwegianin Flex-lentolipuista

Bank Norwegianin luottokortilla saat ostoksille 45 päivää korotonta maksuaikaa. Saat myös kortilla maksetuille matkoillesi ilmaisen matkavakuutuksen sekä peruutusturvan.

Bank Norwegianin luottokortilla tehdyille ostoksille alkaa kertyä korkoa, jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä. Tällöin nimelliskorko on 19,99 % ja todellinen vuosikorko 21,92 %.

Ehdot hakijoille

Bank Norwegian myöntää kulutusluottoja ja luottokortteja vain yli 23-vuotiaille hakijoille. Hakijan on myös täytynyt olla Suomen väestötietorekisterissä viimeisimmät 36 kuukautta. Hakijan kontolta ei saa löytyä maksuhäiriömerkintöjä. Sinulla täytyy myös olla verkkopankkitunnukset kyetäksesi varmentamaan henkilöllisyytesi lainahakemusta tehdessäsi.

Asiakaspalvelu

Bank Norwegianin asiakaspalvelu toimii netissä sekä puhelimen välityksellä. Voit ottaa yhteyttä pankin sivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu(at)banknorwegian.fi. Chat-palvelua ei Bank Norwegianilla valitettavasti ole käytössä.

Jos korttisi katoaa tai varastetaan, voit sulkea sen välittömästi soittamalla Bank Norwegianin asiakaspalveluun. Palvelu on avoinna joka päivä ympäri vuorokauden.

Bank Norwegianin lainojen korot ja kulut

Bank Norwegianin kulutusluoton korko määräytyy aina henkilökohtaisesti hakijan maksukyvyn mukaan. Bank Norwegian ilmoittaa lainojen koroksi 6,99 % – 19,99 %, mutta Kulutusluotot.fi -palvelun käyttäjien kokemusten mukaan korko on useimmiten 10 prosenttia tai sen yli. Todellinen vuosikorko (joka sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut) on enintään 30,42 prosenttia.

Lainaan kuuluu koron lisäksi myös muita kustannuksia. Lainasta peritään 45 tai 90 euron suuruinen perustamismaksu sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka on 3 tai 5 euroa. Lainan eräpäivä on aina kuukauden 15. päivä.

Esimerkki Bank Norwegianin lainasta: hakija ottaa 10 000 euron lainan ja valitsee takaisinmaksuajaksi 2 vuotta. Henkilökohtaisen luottokartoituksen jälkeen lainan koroksi määräytyy 12,86 prosenttia. Kun korkoon lisätään perustamismaksu 90 euroa ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 euroa, muodostuu todelliseksi vuosikoroksi 15,89 prosenttia.

Bank Norwegianin lainan voi maksaa pois kokonaan etuajassa, eikä tästä peritä mitään lisäkustannuksia.

Kulutusluoton takaisinmaksu

Bank Norwegianin kulutusluoton ja luottokorttiluoton takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain. Kulutusluoton pituuden voi määritellä itse lainahakemuksen yhteydessä. Maksuaika vaihtelee yhdestä vuodesta 15 vuoteen.

Jos rahatilanteeseesi tulee yllättäviä muutoksia, voit ottaa lainan takaisinmaksusta lyhennysvapaata kuukausi kerrallaan. Tällöin lainasta maksetaan vain korko sekä tilinhoitomaksu. Lyhennysvapaat kuukaudet tulevat pidentämään lainan takaisinmaksuaikaa tai vaihtoehtoisesti voit myös korottaa kuukausittaista lyhennyserääsi.

Lainan lyhennys tapahtuu aina kuukauden 15. päivä. Jos maksu pääsee erääntymään, lisätään laskuun 5 euron muistutusmaksu. Jos jätät laskun maksamatta, siirretään sen perintä erilliselle perintätoimistolle. Mikäli takaisinmaksussa on siis ongelmia, kannattaa tilannetta aina yrittää ensin selvittää asiakaspalvelun kanssa.

Lainaa: 1000 - 60 000 €