Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ferratum

Ferratum

  • Lainasummat: 100 - 4000 €
  • Korko: 8.50  - 19.97
  • Laina-aika: 3 - 54 kk
  • Ikävaatimus: 22v
Ferratum lyhyesti

Ferratum on alun perin suomalainen lainayhtiö, joka toimii tällä hetkellä jo 23 eri maassa. Vuonna 2005 perustettu Ferratum tarjoaa kulutusluottoja aina 20 000 euroon asti. Luottoja on tarjolla kahdessa eri muodossa: yhdellä kertaa nostettavana kulutusluottona tai jatkuvana joustoluottona. Ferratum Bank p.l.c. on osa Ferratum Oyj:tä, ja se on listattu Frankfurtin pörssin päälistalle. Suomalaisen toimitusjohtajan luotsaamalla Ferratumilla on jo yli 2 miljoonaa asiakasta.

Ferratumin kulutusluotot

Ferratum myöntää kahta erilaista kulutusluottoa. Toinen sopii isompaan ja kertaluonteiseen rahantarpeeseen – esimerkiksi kodin remontointiin, huonekaluostoksiin tai käytetyn auton tai moottoripyörän ostoon ja toinen jatkuvaksi puskurirahastoksi, josta löytyy joustoa arjen hankintoihin.

Ferratum Kertalaina -nimistä kulutusluottoa voi hakea 2 000 – 30 000 euroa. Laina-aika vaihtelee yhdestä vuodesta 10 vuoteen. Kyseessä on määräaikainen kertalaina, joka maksetaan takaisin kuukausittaisissa erissä. Jos valitset takaisinmaksuajaksi maksimin eli 10 vuotta, tulee sinulle maksettavaksi yhteensä 120 kuukausierää.

Ferratum Kertalainan korko määräytyy hakijan maksukyvyn mukaan, eli korko on henkilökohtainen. Ferratumin sivuilla kerrotaan nimellisen vuosikoron olevan pienimmillään 8,5 prosenttia, mutta koron lisäksi lainasta peritään myös kuukausimaksua. Kerromme lainan kustannuksista lisää myöhemmin tässä arvostelussa.

Esimerkki Ferratum Kertalainasta: lainasumma 9 000 euroa ja laina-aika 7 vuotta. Jos nimellinen vuosikorko olisi 11,5 % ja todellinen vuosikorko 14,41 %, olisi luoton kuukausittainen takaisinmaksuerä 166,38 euroa ja arvioitu kokonaiskustannus 13 976 euroa.

Ferratumin Joustava-luotto toimii luottokortin tavoin, eli voit nostaa kulutusluottoa tarpeen vaatiessa oman luottorajasi puitteissa. Voit hakea luottorajaa aina 4 000 euroon saakka.

Nostetun luottosumman voi maksaa pois joko yhdellä kertaa tai vaihtoehtoisesti lyhentää summaa kuukausierissä. Kun olet nostanut luottoa, täytyy sitä lyhentää kuukausittain vähintään 3 prosenttia luoton ja siitä aiheutuneiden kulujen yhteismäärästä.

Joustavan kulutusluoton kustannukset ovat jonkin verran Ferratum Lainaa suuremmat. Joustava-luoton nimellinen vuosikorko on 19,97 prosenttia. Löydät tarkemman erittelyn lainan kustannuksista tämän arvostelun loppupuolelta.

Esimerkki Joustava-lainasta: lainasumma 4 000 euroa ja takaisinmaksuaika 12 kuukautta. Nimellisen vuosikoron ollessa 19,97 prosenttia, olisi kuukausittainen lyhennys 350-400 euroa ja luoton kokonaiskustannus 4 576,59 euroa.

Ferratumin kulutusluoton hakeminen

Ferratumin kulutusluottojen hakuprosessi hoituu täysin verkon kautta. Pääset tekemään lainahakemuksen tältä sivulta tai Kulutusluotot.fi-palvelun etusivulta löytyvän linkin kautta.

Lainan hakeminen alkaa täyttämällä lomakkeeseen nimi, sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero. Seuraavaksi pääset määrittelemään haluamasi lainan summan sekä takaisinmaksuajan. Sen jälkeen alkaa varsinainen lainahakemuksen teko, jossa annat tietoja esimerkiksi tuloistasi, omaisuudestasi sekä elämäntilanteestasi. Sinun täytyy myös varmistaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnusten avulla.

Kun lainahakemus on valmis, voit lähettää sen napin painalluksella Ferratumille, joka tarkistaa automaattisesti luottotietosi. Joissain tapauksissa sinulta voidaan pyytää lisätietoja, esimerkiksi palkkatodistustasi. Kyseessä ei kuitenkaan ole kiusanteko, vaan osoitus Ferratumin vastuullisuudesta lainanantajana.

Ferratum pyrkii tekemään lainapäätökset mahdollisimman nopeasti. Jos teet lainahakemuksen lainapalvelun aukioloaikana, voit saada summan tilillesi joko samana tai seuraavana päivänä. Rahojen saapuminen riippuu kuitenkin myös omasta pankistasi, joten jos tarvitset rahat nopeasti, kannattaa asia varmistaa vielä asiakaspalvelusta.

Ehdot hakijoille

Ferratumin yhdellä kertaa maksettava kulutusluotto eli Ferratum-laina myönnetään vain yli 25-vuotiaille hakijoille ja Joustava-laina yli 20-vuotiaille hakijoille. Hakijoilla tulee olla sähköpostiosoite, matkapuhelinliittymä sekä verkkopankkitunnukset.

Hakijan tulee asua Suomessa, ja hänellä täytyy olla suomalainen henkilöllisyystunnus. Maksuhäiriömerkinnät ovat aina este kulutusluoton saamiselle. Hakijalla voi olla Ferratumilla vain yksi avoin laina kerrallaan.

Asiakaspalvelu

Ferratumin asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 9-17. Yhteyttä voi ottaa chatissa tai sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu(at)ferratumbank.fi. Ferratumilla on myös maksuton puhelinpalvelu.

Ferratum palvelee asiakkaitaan laskutuksen osalta arkisin kello 8-18 maksuttomassa puhelinpalvelussa sekä sähköpostin välityksellä osoitteessa laskutus(at)ferratumbank.fi.

Ferratumin lainojen korot ja kulut

Ferratum Laina eli yhdellä kertaa maksettava kulutusluotto myönnetään pienimmillään 8,5 prosentin nimelliskorolla. Lopullinen korko määräytyy hakijan tietojen ja tulojen mukaan, ja se voi olla maksimissaan 16,20 %. Keskiarvoinen vuosikorko on Ferratumin sivujen mukaan 12,95 prosenttia. Tilinhoitomaksu on kuukaudessa 9,90 euroa. Avausmaksua ei lainasta peritä.

Ferratumin joustava kulutusluotto myönnetään 19,97 prosentin nimelliskorolla. Tilinhoitomaksu on tässä luotossa 12 euroa kuukaudessa, joten todelliset kulut huomioiva vuosikorko on 29,79 %. Joustava-luotossa ei ole avauspalkkiota eikä erillisiä nostokuluja.

Eräpäivän siirrosta peritään Ferratumilla 5 euron lisämaksu. Jos kuukausittainen lyhennys viivästyy 14 vuorokautta, lisätään laskuun 5 euron suuruinen huomautusmaksu.

Kulutusluoton takaisinmaksu

Ferratum Lainaa eli kerralla maksettavaa kulutusluottoa lyhennetään kuukausittain ennalta sovitun maksusuunnitelman mukaan. Jos lainanottajan taloudelliseen tilanteeseen tulee äkillisiä muutoksia, esimerkiksi sairaus, voi maksusuunnitelmaan hakea lyhennysvapaata kuukautta kaksi kertaa vuodessa.

Ferratum Jousto-lainaa eli luottokortin tapaisesti toimivaa kulutusluottoa voi maksaa takaisin joustavasti. Minimilyhennys on 3 prosenttia lainatusta summasta, mutta vähintään 40 euroa. Voit halutessasi myös maksaa koko lainasumman kerralla pois, eikä tästä peritä mitään lisämaksua.

Lainaa: 100 - 4000 €