Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Omalaina

Omalaina

  • Lainasummat: 100 - 60 000 €
  • Korko: 4.19  - 20.00
  • Laina-aika: 1 - 20v
  • Ikävaatimus: 18v
Omalaina lyhyesti

Omalaina.fi on kotimainen lainojen kilpailutuspalvelu, jonka kautta voi hakea kulutusluottoa aina 60 000 euroon saakka. Laina-ajat ovat joustavat, pisimmillään jopa 20 vuotta. Omalaina.fi-palvelun omistaa suomalaisvetoinen LVS Brokers Oy. Omalainalla on yli 300 000 asiakasta Suomessa.

Omalainan kulutusluotot

Omalaina.fi on lainanvälityspalvelu, jonka kautta voi hakea niin pieniä kuin suuriakin lainoja. Pienimmät pikalainan nimellä kutsuttavat lainat ovat kooltaan 100 – 3 000 euroa. Varsinaiset kulutusluotot ovat yleensä suurempia – maksimisumma lainalle on 60 000 euroa. Yleisimmät yksin haettavat vakuudettomat kulutusluotot ovat kuitenkin yleensä alle 10 000 euron suuruisia.

Omalainan kautta kilpailutettavien kulutusluottojen takaisinmaksuaika vaihtelee vuodesta 20 vuoteen. Haluamansa laina-ajan voi määritellä itse Omalainan etusivulta löytyvän laskurin avulla.

Kilpailutuksen avulla on aina helpompaa saada juuri omiin tarpeisiin sopiva vakuudeton kulutusluotto, sillä valitsemaan pääsee monista eri lainatarjouksista. Voit siis määritellä hakuehdot juuri itsellesi sopiviksi ja katsoa kilpailutuksen jälkeen, mikä lainantarjoaja antaa sinulle halvimman kulutusluoton parhailla ehdoilla.

Omalainan kulutusluoton hakeminen

Omalainan kautta kulutusluoton hakeminen on erittäin yksinkertaista, sillä koko lainan kilpailutusprosessin saa tehtyä vain yhden hakemuksen avulla. Mikäli kilpailutuksen tekisi itse, pitäisi hakemus käytännössä tehdä erikseen jokaisen lainayhtiön sivuilla.

Kulutusluoton hakeminen Omalainan kautta sujuu käytännössä näin:

  1. Klikkaa itsesi Omalainan kilpailutuspalveluun tältä sivulta tai Kulutusluotot.fi:n etusivulta
  2. Täytä kenttiin haluamasi lainasumma ja laina-aika. Näet arvioidun kuukausierän ja lainan korot ja kulut saman tien, mikä helpottaa oikean laina-ajan määrittelyä.
  3. Täytä lainahakemukseen omat tietosi ja tunnistaudu
  4. Valitse paras kulutusluotto Omalainan antamista vaihtoehdoista ja täytä lopullinen lainahakemus.

Vakuudettomat kulutusluotot ovat yleensä hakijan tilillä samana päivänä, useimmiten noin vartin sisällä. Asia riippuu hakijan käyttämästä pankista, sillä aivan kaikkien rahoitusyhtiöiden väliset rahansiirrot eivät ole välittömiä. Jos siis haluat kulutusluoton tilille heti, kannattaa tarkistaa, mille pankkitileille kyseinen yhtiö toimittaa kulutusluoton saman tien.

Omalaina.fi:n kulutusluoton korko ja lainakulut

Kuten jo aiemmin totesimme, ei Omalaina myönnä kulutusluottoja itse, vaan hoitaa ainoastaan kulutusluottojen kilpailutuksen. Tästä syystä korot vaihtelevat 4,19 prosentista 20 prosenttiin.

Lopullinen korko näkyy lainatarjouksessa, ja se määräytyy hakijan taloudellisen tilanteen sekä lainasumman mukaan. Eri lainafirmat määrittelevät hakijoiden lainakelpoisuuden kuitenkin hieman eri kriteereillä, joten niiden tarjoamat korot saattavat vaihdella yllättävän paljon. Tästä syystä kulutusluotto kannattaa aina kilpailuttaa.

Myös lainayhtiöiden perimät lainanhoitokulut vaihtelevat. Nykyään ne eivät kuitenkaan voi ylittää yli 150 euroa vuodessa.

Ehdot hakijoille

Omalaina.fi-palvelun kautta lainaa voi hakea kuka tahansa yli 18-vuotias suomalainen. Riittää, että hakijalla on osoite Suomessa sekä verkkopankkitunnukset ja tili suomalaisessa pankissa. 

Edullisen kulutusluoton saamista helpottaa, jos hakijalla on pysyvä työpaikka ja säännölliset tulot. Ilman niitäkin lainaa voi kuitenkin saada, mutta huonommilla ehdoilla.

Opiskelija ja eläkeläinen voivat hakea lainaa Omalaina-palvelusta, sillä tuloiksi luetaan myös erilaiset tuet ja eläke. Tällöin hakemukseen merkitään työnantajan kohdalle eläkeläinen/opiskelija.

Myös maksuhäiriömerkinnän saaneet voivat hakea Omalainan kautta kulutusluottoa. Tässä tapauksessa lainan saaminen on kuitenkin hyvin vaikeaa, sillä luotonantajat tarkistavat maksuhäiriömerkinnät automaattisesti. Joissain tapauksissa lainaa voi kuitenkin saada esimerkiksi yhteishakijan kanssa.

Asiakaspalvelu

Omalainalla on suomenkielinen asiakaspalvelu, joka on avoinna arkipäivisin. Palvelua saa sekä puhelimitse että sähköpostin kautta.

Lainaa: 100 - 60 000 €